Jdi na navigaci

Zpětně nekompatibilní změny

Oddělení ICT spravuje systémy, u nichž je nutné občas provést zpětně nekompatibilní změny. Tyto změny mají potenciál negativně ovlivnit stabilitu závislých aplikací. Větší změny systémů jsou proto odloženy do klidnějších částí roku (období prázdnin) a je o nich včas informováno formou novinek na této stránce.

Principy zavádění zpětně nekompatibilních změn

Proces zavádění zpětně nekompatibilních změn probíhá v režimu best-effort. Některé důležité změny bohužel nelze odložit. V takových případech je nezbytné od informování s dostatečným předstihem upustit.

Termíny nasazování zpětně nekompatibilních změn:
  • Letní prázdniny: 1. 7. 2024 – 31. 8. 2024
  • Zimní prázdniny: 27. 12. 2024 – 4. 1. 2025

Nadcházející plánované změny

Tyto změny se připravují. S více dotazy se obracejte na helpdesk oddělení ICT FIT.

Aktualizace GitLabu na verzi 17

Termín
červenec 2024
Služba
https://gitlab.fit.cvut.cz/

GitLab verze 17 přináší řadu změn, jejichž plný seznam je v GitLab dokumentaci. Na většinu se lze připravit dopředu úpravou zasaženého software. Nejvýznamnější změny jsou zveřejněny v samostatném blog postu od GitLabu.

Testovací instance GitLabu s verzí 17 určená pro otestování změn a jejich dopadů na vaše projekty bude dostupná krátce po vydání aktualizace.

Změna tagu pro ICT Buildah CI image

V rámci sjednocení názvosloví a odebrání zbytečné komplexity byla zrušena podpora pro image tagy /ict/images/buildah/alpine:latest a /ict/images/buildah:v1. V červenci dojde k jejich smazání.

Používáte-li výše zmíněné images ve svých projektech, aktualizujte prosím image na /ict/images/buildah:latest.


Již provedené změny